Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru - 2. 12. 2019

Potraviny: 200 g vlašských ořechů, 70 g másla, 30 g erythritol, 4 PL (30 g) kokosové mouky, 1 žloutek, ½ lžíce guarové gumy (nahrazuje lepek)
na obalování: 4 lžíce kokosové

Potraviny: 200 g vlašských ořechů, 70 g másla, 30 g erythritol, 4 PL (30 g) kokosové mouky, 1 žloutek, ½ lžíce guarové gumy (nahrazuje lepek)
na obalování: 4 lžíce kokosové mouky + 1 lžíce erythritolu

Ořechy rozmixujeme najemno a vsypeme do mísy. Přidáme máslo, erythritol, kokosovou mouku, žloutek a guarovou gumu a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme na 15 minut odležet do lednice. Z odleželého těsta nakrájíme kousky. Tvarujeme rohlíčky a skládáme je na plech. Plech zaplněný rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a rohlíčky pečeme asi 10 minut. Po upečení je necháme krátce zchladnout a pak je obalujeme ve směsi kokosové mouky a erythritolu.