Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Losos marinovaný v červené řepě - 3. 12. 2019

Potraviny: 400 g filet lososa s kůží, 40 g cukru, 60 g soli, hrst nasekaného kopru, černý pepř, 2 větší řepy (oloupat a nastrouhat), 50 g zázvoru (nastrouhat), 100 ml ginu, 2

Potraviny: 400 g filet lososa s kůží, 40 g cukru, 60 g soli, hrst nasekaného kopru, černý pepř, 2 větší řepy (oloupat a nastrouhat), 50 g zázvoru (nastrouhat), 100 ml ginu, 2 citrony

Na servírování: 4 plátky tmavého chleba pumpernickel, 150 g zakysané smetany, 8 g creme fraiche, sůl, pepř, pažitku

V misce smícháme sůl, cukr a pepř. Směsí posypeme filet lososa. V misce smícháme nastrouhanou červenou řepu, nastrouhaný zázvor a nasekaný kopr. Směs rozprostřeme na filet. Plátky citronu naskládáme na povrch filetu a podlijeme ginem. Takto necháme stát 1 hodinu v pokojové teplotě a pak uložíme do chladu na 24 hodin marinovat. Namarinovaného lososa očistíme do citronů a řepy. Z filetu nakrájíme tenké plátky. Servírujeme na plátcích opečeného chleba s ochucenou zakysanou smetanou.