Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Tvarohová vánočka - 4. 12. 2019

Potraviny: těsto: 60 g rozinek, 4 lžíce brandy, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, sůl, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 vejce, 250 g

Potraviny: těsto: 60 g rozinek, 4 lžíce brandy, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, sůl, 1 lžíce nastrouhané citronové kůry, 2 vejce, 250 g polotučného tvarohu v kostce, 50 g loupaných mandlí, 500 g hladké mouky, 1 balíček kypřícího prášku, 1 lžička skořice, ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Postup:

Do mísy robota dáme máslo, cukr, vanilkový cukr, špetku sol a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a tvaroh a opět vyšleháme. Pak přidáme rozinky i s nálevem a nasekané mandle. K pěně prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme skořici a muškátový oříšek a vypracujeme pevnější těsto, které necháme 15 minut odležet v pokojové teplotě. Odleželé těsto propracujeme a urovnáme do formy. Vánočku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme dalších 30 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout ve formě a pak vyklopíme.