Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Lilkové kari - 6. 12. 2019

Suroviny

2 pl oleje, 4 stroužky nakrájeného česneku,

Suroviny

2 pl oleje, 4 stroužky nakrájeného česneku, 3 šalotky nakrájené na vídeň, 2 chilli papričky sušené, 3 lžíce kreungu (kambodžská kořeněná pasta), 1 – 2 lžíce rybí omáčky, 1pl třtinového cukru, 400 g lilku nakrájeného na kostky 2 cm, 6 limetových listů, 0,5 litru kokosového mléka, 0,2 l zeleninového nebo drůbežího vývaru, hrstka bazalky nebo koriandru.

Postup

V rozpáleném woku orestujeme šalotku s česnekem a chilli, přidáme pastu kroeung, rybí omáčku a cukr 2 min restujeme až směs ztmavne.

Přidáme lilek, limetové listy, kokosové mléko a vývar. Vaříme cca 20 min. Dochutíme rybí omáčkou a bylinkami.

Podáváme s limetkami a jasmínovou rýží.