Platnost tohoto videa již vypršela.

Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Kakaovo-ořechový dezert do skleničky - 9. 12. 2019

Potraviny: 35 g pohankových vloček, 65 g mandlí (sekaných), 25 g kokosového oleje, 8 g kakaa, 15 ks datlí bez pecky (namočených na 1 hodinu do vody), sůl

Náplň: 1 vanička polotučného tvarohu, pár lžic

Potraviny: 35 g pohankových vloček, 65 g mandlí (sekaných), 25 g kokosového oleje, 8 g kakaa, 15 ks datlí bez pecky (namočených na 1 hodinu do vody), sůl

Náplň: 1 vanička polotučného tvarohu, pár lžic bílého jogurtu na zředění, lžíce medu, vanilkový lusk, 1 grapefruit,  (něco na ozdobu)

Na želé: 1/2 hrnku čerstvé grapefruitové šťávy (125 ml), 1 lžíce agarových vloček, 1 lžíce erythritolu,

Postup:

Do kutru vsypeme vločky a mandle. Přidáme překrájené datle, máslo, kakao, kokosový olej a sůl a vše rozmixujeme na drobivou hmotu. Umixovanou hmotu rozdělíme do sklenic. V misce smícháme tvaroh, bílý jogurt, med a vanilková semínka. Tvarohovou hmotu rozdělíme do sklenic na drobivou hmotu. Z grapefruit okrájíme slupku. Nožem vykrájíme dílky bez blanek a naskládáme je na tvarohovou vrstvu. Vložíme do lednice vychladit. Do kastrůlku vlijeme grepový džus a přidáme sladidlo. Zahříváme, až se cukr rozpustí. Pak vsypeme želatinu a dál zahříváme a mícháme, až se želatina rozpustí. Uvařenou želatinu nalijeme na povrch vychlazených pohárů a necháme 1 hodinu v chladu zatuhnout.