Platnost tohoto videa již vypršela.

Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Tři typy humusu - 16. 12. 2019

Potraviny: 600 g cizrny namočené 24 hodin, na vaření 3 l vody a 30 g jedlé sody,  300 g tahini pasty, 4 citrony, 6 stroužků česneku, 300 ml olivového oleje.

Na varianty: pečená řepa v alobalu,

Potraviny: 600 g cizrny namočené 24 hodin, na vaření 3 l vody a 30 g jedlé sody,  300 g tahini pasty, 4 citrony, 6 stroužků česneku, 300 ml olivového oleje.

Na varianty: pečená řepa v alobalu, koriandr nať.

Na dokončení: mletá paprika, zelená petržel, pita chleba.

Postup:

Cizrnu uvaříme do měkka ve vodě se sodou. Pak ji necháme vychladit v lednici ve vodě, ve které se vařila. Vychlazenou cizrnu slijeme a tekutinu zachytíme do mísy. Cizrnu dáme do mixéru, mixujeme a v průběhu přiléváme slitou tekutinu podle potřeby. Do rozmixované cizrny vmícháme tahini pastu. Pak přidáme šťávu z citronu a prolisovaný česnek. Humus rozdělíme na tři části. Do jedné části humusu vmícháme pyré z řepy. Do druhé vmícháme pesto. Do misek na servírování upravíme humus. Do středu uděláme důlek. Do důlku vlijeme olej a dozdobíme.