Platnost tohoto videa již vypršela.

Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Risotto s hlívou ústřičnou a pečená zelenina - 13. 12. 2019

Suroviny – hlíva:

máslo 2 pl, šalotka nakrájená na jemno 2 ks, česnek 2 stroužky nakrájené na plátky, hlíva ústřičná natrhaná po vláknech 200 g, pažitka a tymián.

Postup:

V kastrolu na másle

Suroviny – hlíva:

máslo 2 pl, šalotka nakrájená na jemno 2 ks, česnek 2 stroužky nakrájené na plátky, hlíva ústřičná natrhaná po vláknech 200 g, pažitka a tymián.

Postup:

V kastrolu na másle zesklovatíme šalotku s česnekem a přidáme hlívu. Vše restujeme a dochutíme solí a pepřem. Přidáme pažitku.

Suroviny – risotto:

Máslo 5 pl, šalotka nakrájená na jemno 2 ks, hrníček rýže, víno bílé 0,1 l, vývar zeleninový 1 litr, sýr strouhaný a hoblinky parmezánu.

Postup:

Na másle zesklovatíme šalotku, přidáme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vývar dokud se rýže neuvaří. Ke konci varu přidáme máslo sýr a ½ hub. Ihned servírujeme.

Suroviny – zelenina:

Máslo, mrkev, dýně, řepa, sůl pepř, tymián.

Postup:

Na másle restujeme nakrájenou zeleninu kterou dochutíme tymiánem a solí s pepřem. Zdobíme listy rukoly.