Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Španělský ptáček v tlakovém hrnci - 13. 03. 2020

Suroviny: olej 3 pl, cibule nakrájená na jemno 2 ks, hovězí váleček 1 kg, hořčice 1 pl, vařené vejce 2 ks, plátek dobré vepřové šunky 100 g, kyselá okurka 3 ks, 2 cibule na 1/6, sůl a pepř, máslová

Suroviny: olej 3 pl, cibule nakrájená na jemno 2 ks, hovězí váleček 1 kg, hořčice 1 pl, vařené vejce 2 ks, plátek dobré vepřové šunky 100 g, kyselá okurka 3 ks, 2 cibule na 1/6, sůl a pepř, máslová jíška 1 pl, jasmínová rýže.

 Postup:

Cibuli si dáme restovat na tuk do tlakového hrnce. Maso důkladně naklepeme, okořeníme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky a přidáme okurku, vejce a cibuli. Maso důkladně zabalíme a ptáčky dáváme na základ. Maso následně dusíme cca 30 min ve vlastní šťávě, dokud se nevyvaří na tuk. Maso zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit 30 min v tlakovém hrnci. Maso pak vyjmeme a omáčku zahustíme máslovou jíškou. Krátce převaříme a důkladně rozmixujeme. Maso vložíme zpět do omáčky a necháme vše 20 – 30 min dusit (doporučuji do omáčky dát trocha nálevu z okurek a lžíci hořčice).