Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Quinoa s máslovou dýní - 16. 03. 2020

Potraviny: 100 g quinoi, 150 – 200 ml vody, sůl, pepř, ½ máslové dýně (asi 250 g), 10 ks růžičkové kapusty, 1 stroužek česneku (na plátky), kousek chilli papričky nasekané na drobno, 50 g vlašských

Potraviny: 100 g quinoi, 150 – 200 ml vody, sůl, pepř, ½ máslové dýně (asi 250 g), 10 ks růžičkové kapusty, 1 stroužek česneku (na plátky), kousek chilli papričky nasekané na drobno, 50 g vlašských ořechů, 20 g sušených brusinek, hrst listové petržele (nasekat), citronová šťáva, 15 g olivového oleje + 15 g řepkového na opečení sýra a dýně, 120 g halloumi sýra,

Quinou vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, zaklopíme a vaříme asi 15 minut. Na pánvi s olejem restujeme kostky dýně. Do pánve k opečené dýní přidáme nakrájené kapustičky, česnek a chilli a dále restujeme. Pak přidáme nasekanou petržel, ořechy a brusinky. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olejem. Sýr halloumi opečeme na grilovací pánvi a servírujeme se směsí.