Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Pečený hovězí rump steak na ragú z černého kořene a mrkve - 20. 03. 2020

Suroviny steak: hovězí steak 400 g, sůl a pepř, olivový olej, tymián, stroužek česneku.

Postup: hovězí steak pořádně okořeníme a dáme opéct ze všech stran na pánev. Přidáme bylinky a česnek. Během

Suroviny steak: hovězí steak 400 g, sůl a pepř, olivový olej, tymián, stroužek česneku.

Postup: hovězí steak pořádně okořeníme a dáme opéct ze všech stran na pánev. Přidáme bylinky a česnek. Během restování maso políváme bylinkovým olejem. Následně dáme maso péct na 180 °C cca na 8 min. Záleží na velikosti masa. Maso po upečení překontrolujeme vypichovacím teploměrem. Ideální teplota je 55 °C.

Suroviny na ragú: 1 pl másla, 2 pl nakrájené šalotky, 1 kl nasekaného tymiánu, 0,1 l víno bílé, 1 pl hladké mouky, 0,2 l vývaru kuřecího, 0,1 l smetany 33%, 0,5 kg černého kořene mraženého, 0,2 kg nakrájené mrkve, 2 pl nakrájené pažitky, sůl a pepř.

 Postup: na másle orestujeme šalotku s tymiánem, zalijeme vínem a necháme vyvařit, přidáme mouku, kterou orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme smetanu sůl a pepř. Necháme převařit a důkladně rozmixujeme. Do hotového velouté přidáme černý kořen a mrkev. Krátce převaříme, ochutíme a přidáme pažitku.