Platnost tohoto videa již vypršela.

Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Grilované topinambury - 24. 03. 2020

Potraviny: na 2 porce: 150 g topinambur vařených ve slupce do měkka, 1 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, tymián, na salát: 100 čočky beluga, 1 šalotka, jarní cibulka, hrst nasekané petržele,

Potraviny: na 2 porce: 150 g topinambur vařených ve slupce do měkka, 1 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, tymián, na salát: 100 čočky beluga, 1 šalotka, jarní cibulka, hrst nasekané petržele, lžíce nasekané máty, jemně nasekaná chilli paprička, vinný ocet, olivový olej, na dresink: 80 g řeckého jogurtu, 1-2 lžíce tahini, mletý římský kmín, sůl, pepř, limetková šťáva, olivový olej, na servírování: little gem salát, 40 g feta sýra.

Nejdřív připravíme salát z čočky. Do mísy dáme vařenou vychlazenou čočku. Nakrájíme šalotku a jarní cibulku. Přidáme do čočky. Přidáme chilli papričku, petržel a mátu, vinný ocet a olej. Promícháme a necháme odležet. Do misky vlijeme olivový olej, vymačkáme citronovou šťávou a přidáme lístky tymiánu. Topinambury uvařené ve slupce rozkrojíme na poloviny a vložíme do ochuceného oleje. Zahřejeme grilovací pánev. Vložíme namarinované topinambury a opečeme je. Jogurt smícháme s tahini pastou, mletým římským kmínem a ochutíme solí, pepřem, limetovou šťávu a olej. Listy salátu pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Feta sýr nakrájíme na plátky. Na talíř naaranžujeme ochucené listy salátu. Přidáme salát z čočky a opečené topinambury, ochucený jogurt a plátky feta sýra.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.