Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Dušený králík na smetaně v tlakovém hrnci, žemlový knedlík se špenátem - 27. 03. 2020

Suroviny:

3 pl sádla, kořenová zelenina nakrájená na kostky 0,3 kg, cibule nakrájená na hrubo 1 ks, 1 králík rozdělený na části, tymián, víno bílé 0,2 l, bouquet garni (sáček s bylinkami), vývar nebo

Suroviny:

3 pl sádla, kořenová zelenina nakrájená na kostky 0,3 kg, cibule nakrájená na hrubo 1 ks, 1 králík rozdělený na části, tymián, víno bílé 0,2 l, bouquet garni (sáček s bylinkami), vývar nebo voda 1 l, máslová jíška, smetana, cukr, žemlové knedlíky se špenátem.

Postup:

Na sádle orestujeme zeleninu, přidáme cibuli a postupně orestujeme okořeněného králíka. Přidáme tymián nasekaný na jemno a zalijeme vínem. Přidáme vývar, přidáme pytlík s kořením a vše necháme dusit v papiňáku 45 min. Maso vyndáme a omáčku zahustíme jíškou, přidáme smetanu a podle potřeby povolíme vývarem. Koření vyndáme a vše společně důkladně rozmixujeme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Napařené knedlíky orestujeme na sádle.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.