Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Jemné masové frikadely - 31. 03. 2020

Potraviny: 500 g mletého krůtího masa (nejlépe stehno), 1 cibule, hrst bílého pečiva bez kůrky, 1 vejce, čerstvá nasekaná majoránka a petržel, 2 lžíce přepuštěného másla a olivový olej.

Na konfit.

Potraviny: 500 g mletého krůtího masa (nejlépe stehno), 1 cibule, hrst bílého pečiva bez kůrky, 1 vejce, čerstvá nasekaná majoránka a petržel, 2 lžíce přepuštěného másla a olivový olej.

Na konfit. žampiony: 200 g baby žampionů, tymián, 300 g kachního sádla, palička česneku, hrst petržele. 

Na dokončení: hrst zelených fazolí (oblanšírované), hrst císařského hrášku = plošší cukrové lusky (oblanšírované), hrst zahradního hrášku (oblanšírované), 1 chilli paprička, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, máta a petržel, olivový olej, citron šťáva.

Nejprve dáme konfitovat žampiony. V kastrůlku rozpustíme sádlo. Vložíme do něj očištěné žampiony a česnek . Žampiony pak konfitujeme v troubě 50 minut při 100 °C. Na masové frikadely smícháme mleté krůtí maso s pečivem, vajíčkem, nasekanou majoránkou a petrželkou a trochou vody. Pak tvoříme frikadely. Zahřejeme grilovací pánev s přepuštěným máslem. Vložíme připravené frikadely a opékáme je. Konfitované žampiony vyndáme se sádla. Vložíme do pánve. Přidáme nasekanou petržel a opékáme je. Oblanšírované zelené fazolky, hráškové lusky, hrášek, nasekanou chilli papričku a červenou cibuli ochutíme olejem a citronovou šťávou. Na talíř servírujeme salát, na něj frikadelu, konfitované žampiony a česnek.

 

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.