Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Jarní zeleninový salát s dresinkem z medvědího česneku - 02. 04. 2020

Suroviny na salát: olivový olej 2 pl, fazolky barevné předvařené 400 g, chřest vařený 8 ks, mrkev barevná vařená nakrájená na nudličky 200 g, fazole červená naložená 1 balení, sázené vejce 4 ks, mrkev

Suroviny na salát: olivový olej 2 pl, fazolky barevné předvařené 400 g, chřest vařený 8 ks, mrkev barevná vařená nakrájená na nudličky 200 g, fazole červená naložená 1 balení, sázené vejce 4 ks, mrkev 1 ks, celer bulva ½ ks a řepíkatý celer, sůl a pepř, hrst míchaného listového salátu.

Postup: vejce dáme na olej do lívanečníku restovat. Mrkev, celer a řepíkatý celer nakrájíme a zeleninou doporučuji krátce a rychle orestovat na oleji, tak získáme vlažný salát.

Suroviny pesto dresink: nakrájená šalotka na jemno 1 ks, olej 0,1 l, ocet vinný bílý 0,05 l, pesto z medvědího česneku 2 pl, sůl pepř, 1 kl cukru.

Postup: do mixéru dáme šalotku, olej, ocet sůl, pepř a cukr. Důkladně rozmixujeme do emulze. Pak přidáme pesto z medvědího česneku a velmi krátce vmixujeme. Zeleninu smícháme s částí dresinku, ochutnáme a servírujeme. Vejce dáváme nahoru a listový salát servírujeme na konec.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.