Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Zapečené lilkové rolky - 07. 09. 2020

Potraviny: 1 lilek, 1 kelímek ricotty, 1 vejce, 2x hrst bazalky (nasekat), citronová kůra, nastrouhaný  parmazán (asi 100 g), sůl,
omáčka:  1 šalotka nakrájená nadrobno, 1 stroužek česneku, 1 konzerva

Potraviny: 1 lilek, 1 kelímek ricotty, 1 vejce, 2x hrst bazalky (nasekat), citronová kůra, nastrouhaný  parmazán (asi 100 g), sůl,
omáčka:  1 šalotka nakrájená nadrobno, 1 stroužek česneku, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 mozzarella, lžíce přírodní sójové omáčky (Tamari nebo Shoyu), olivový olej.

Postup: Plátky lilků nasolíme, až pustí vodu, otřeme je od vody i soli. Opečeme je na grilovací pánvi nebo v kontaktním grilu a necháme lehce zchladnout. Na omáčku v pánvi na oleji orestujeme šalotku a česnek. Přidáme sekaná rajčata. Ochutíme sojovou omáčkou, solí a bazalkou a krátce provaříme. Ricottu smícháme s vejcem, nasekanou bazalkou, nastrouhanou kůru z citronu a nastrouhaným parmazánem. Na dno zapékací formy dáme část rajčatové omáčky. Ogrilované lilky potíráme ricotovou směsí a skládáme do omáčky v zapékačce. Pak je zalijeme zbylou omáčkou. Navrch natrháme mozzarellu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20-30 minut.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.