Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Polévka z pečených paprik - 08. 09. 2020

Potraviny: 300 g červených paprik, 200 g zralých rajčat, 50 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, snítka tymiánu, 2 střední cibule (nakrájet), 200 ml bílého vína, 1 l vývaru, stonky bazalky, 1 lžíce

Potraviny: 300 g červených paprik, 200 g zralých rajčat, 50 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, snítka tymiánu, 2 střední cibule (nakrájet), 200 ml bílého vína, 1 l vývaru, stonky bazalky, 1 lžíce zásmažky (jíšky) + 1 mozzarella na servírování.

Bazalková pasta: hrst bazalky, olivový olej, stroužek česneku.

Postup: Papriky a rajčata rozložíme na plech a pomažeme olejem. Přidáme česnek a tymián. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C, až se na paprikách začnou tvořit tmavé puchýřky. V hrnci zahřejeme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme upečenou zeleninu zbavenou stopek a semínek. Zalijeme bílým vínem a zredukujeme. Vlijeme vývar, přidáme jíšku a provaříme. Pak polévku promixujeme. Na bazalkovou pastu do mixéru vložíme bazalku, česnek a olej a rozmixujeme. Umixovanou pastu dáme do misky. Mozzarellu natrháme a obalíme v bazalkové pastě. Polévku vlijeme do talíře a vložíme do ní mozzarellu obalenou v pastě.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.