Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Dukátové buchtičky - 09. 09. 2020

Potraviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 200 ml mléka, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli, 50 g másla, 50 g másla na vymazání plechu a potření buchtiček, 100 g hořké

Potraviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 200 ml mléka, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli, 50 g másla, 50 g másla na vymazání plechu a potření buchtiček, 100 g hořké čokolády, moučkový cukr na posypání.

Pyré: 600 g ovoce (ostružiny), 80 g krupicového cukru, 100 ml vody, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku.

Postup: Do mísy robota prosejeme mouku. Do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme ho částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Pak do mísy s moukou a kváskem přidáme zbylé vlažné mléko, cukr, vejce, sůl a rozpuštěné máslo a zpracujeme těsto. Hotové těsto necháme kynout 30 minut. Vykynuté těsto nakrájíme na kousky. Tvoříme malé kuličky, plníme je kouskem čokolády a skládáme je do pekáčku vymazaného máslem nebo speciální silikonové formy na pečení dukátových buchtiček. Pomažeme rozpuštěným máslem a necháme kynout ještě 10 minut, pak je pečeme při 180 °C asi 20 minut. Na omáčku do kastrůlku ovoce a cukr, podlijeme a vaříme. Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě, přilijeme do ovoce a provaříme. Buchtičky servírujeme s ovocnou omáčkou.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.