Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Hráškové rizoto s mušlemi sv. Jakuba - 12. 05. 2020

Potraviny: 120 ml olivového oleje, 200 g rýže na rizoto, 2 šalotky nakrájené, 80 ml bílého vína, 500 ml vývaru, 80 g strouhaného parmazánu + 50 g v celku (na hoblinky), 100 g másla, 200 g hrášku, 8 ks

Potraviny: 120 ml olivového oleje, 200 g rýže na rizoto, 2 šalotky nakrájené, 80 ml bílého vína, 500 ml vývaru, 80 g strouhaného parmazánu + 50 g v celku (na hoblinky), 100 g másla, 200 g hrášku, 8 ks mušlí sv. Jakuba, 1 snítka tymiánu, 1 stroužek česneku, na ozdobu řeřicha.

Nejprve připravíme pyré z hrášku – na oheň dáme hrnec s vodou. Do vroucí vody vsypeme hrášek a povaříme. Hrášek vyndáme z hrnce a vychladíme ve studené vodě. Vychlazený hrášek scedíme a rozmixujeme s vývarem. Pak pyré propasírujeme. Do kastrolu dáme olej, šalotku a rýži a orestujeme. Podlijeme vínem a zredukujeme. Vlijeme vývar, mícháme a vaříme. Pak do uvařené rýže vmícháme pyré z hrášku, máslo a parmazán. Do pánve vložíme olej, tymián, česnek a mušle, které opečeme. Servírujeme je na rizotu.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.