Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Bílý chřest v petrželové palačince - 19. 05. 2020

Potraviny: 500 g bílého chřestu (oloupat), 1 citron, sůl + salát na servírování.

Na těsto: hrst listové petržele - petrželová voda, 100 ml hladké mouky, 2 vejce, špetka soli a cukru, pepř, soda.

Holan

Potraviny: 500 g bílého chřestu (oloupat), 1 citron, sůl + salát na servírování.

Na těsto: hrst listové petržele - petrželová voda, 100 ml hladké mouky, 2 vejce, špetka soli a cukru, pepř, soda.

Holandská omáčka -  hotová: 80 g žloutků, 100 ml bílého vína, ocet, 100 g másla, 1 šalotka.

Petržel s vodou rozmixujeme. Přecedíme do hrnce a přivedeme k varu. Pak scedíme přes plátýnko. Zaděláme těsto na palačinky z mouky, vajec, soli, cukru, pepře a sody a přimícháme připravenou petrželovou vodu. Chřest povaříme ve vodě s citronovou šťávou. Usmažíme palačinky. Uvařený chřest zabalíme do usmažené palačinky. Překrojíme a servírujeme se salátem a holandskou omáčkou.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.