Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Jahodovo-limetkové muffiny s polevou - 01. 06. 2020

Potraviny: 140 g špaldové hladké celozrnné mouky, 90 g polenty, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 115 g kokosového cukru, 130 g kokosového extra panenského oleje, 40 g chia semínek,

Potraviny: 140 g špaldové hladké celozrnné mouky, 90 g polenty, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 115 g kokosového cukru, 130 g kokosového extra panenského oleje, 40 g chia semínek, Limetková šťáva z poloviny limetky, 80 ml kokosového mléka, 150 g jahod + na ozdobu.

Poleva: 1 vanilkový pudink, 400 ml rýžového mléka, 50 g kokosového extra panenského oleje, 60 g kokosového krému (svrchní ztuhlá část z konzervy kokosového mléka), 25 g rýžového sirupu.

Postup: Do mísy dáme limetkovou šťávu, mléko a rozpuštěný kokosový tuk. Do druhé mísy dáme mouku, polentu, prášek do pečiva a chia semínka. Smícháme suchou a tekutou směs. Pak do těsta vmícháme kousky jahod. Těsto rozdělíme do formy na muffiny. Pečeme při 180 °C 25 minut. Na polevu dáme vařit mléko. Ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek. Vlijeme do horkého mléka a vaříme. 150 g pudinku dáme do misky. Přidáme kokosový olej, kokosový krém a rýžový sirup. Polevou přelijeme muffiny a ozdobíme plátkem jahody. Necháme zatuhnout v chladu.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.