Tescoma s chutí

Vše o pořadu

Tescoma s chutí: Pečené pistáciové CAKE POPS

Kefírové koule
50 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 50 ml kefíru, 30 ml oleje, 1 vejce, 1 lžičku kakaa, špetku sody na pečení

Všechny suroviny smíchejte a připravte hladké těsto.


Kokosové koule, nebo Vanilkové koule s mandlemi
100 g moučkového cukru, 90 g hladké mouky, 60 g másla, 60 ml mléka, 1 vejce, půl lžičky prášku do pečiva, špetku soli, buď kokosový extrakt / nebo vanilkový a mandlový extrakt

V mixéru utřete máslo s cukrem, přidejte vajíčko, vanilkový/kokosový a mandlový extrakt a vše řádně promíchejte. Do takto připraveného máslového krému přidávejte za stálého míchání mouku smíchanou s práškem do pečiva i se solí, postupně přilévejte mléko a připravte hladké těsto.


Limetkové koule
100 g moučkového cukru, 105 g hladké mouky, 60 g másla, 60 ml mléka, 1 vejce, půl lžičky prášku do pečiva, špetku soli, lžíci limetkové šťávy, nastrouhanou kůru z 1 limetky

V mixéru utřete máslo s cukrem, přidejte vajíčko, limetkovou šťávu, polovinu kůry z  limetky (druhou polovinu použijte pro zdobení) a vše řádně promíchejte. Do takto připraveného máslového krému přidávejte za stálého míchání mouku smíchanou s práškem do pečiva a se solí, postupně přilévejte mléko a připravte hladké těsto.


Pistáciové koule
150 g moučkového cukru, 90 g hladké mouky, 45 ml pomerančového džusu, 45 g másla, 30 g pistáciového pudinku, 30 g sekaných pistácií, 1 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, špetku soli, vanilkový extrakt.

V mixéru utřete máslo s cukrem, přidejte vajíčko, vanilkový extrakt, pistáciový puding i pomerančový džus a vše řádně promíchejte. Do takto připraveného máslového krému přidávejte za stálého míchání mouku smíchanou se sekanými pistáciemi, práškem do pečiva i se solí a připravte hladké těsto.

 

Pečení: Formičky naplňte připraveným těstem, uzavřete dílem s perforací a pečte v troubě při 170 °C cca 15 minut.  Upečené koule nechte ve formě vychladnout a vyklopte mírným zatlačením na dno formičky.

 

Zdobení: Špičku plastové tyčinky namočte v rozpuštěné cukrářské polevě, nebo čokoládě a upečenou kouli napíchněte na namočený konec tyčinky. Kouli na tyčince vložte na pár minut do mrazničky, aby poleva ztuhla a tyčinka se spojila s koulí. Připravené koule máčejte v rozpuštěné cukrářské polevě, nebo rozpuštěné čokoládě a dekorujte dle vlastní fantazie sekanými pistáciemi, strouhaným kokosem a mandlemi, limetkovou kůrou apod.  

 

Podávání: Oba díly silikonové formy spojte a do otvorů v horní části zasuňte plastové tyčinky s ozdobenými pečenými koulemi.