Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Cuketovo pohankové krokety - 14. 09. 2020

Potraviny: 150 g pohanky lámanky, 500 ml vody, 1 ks cukety (320 g v neočištěném stavu), 60 g pohankových vloček, 3 stroužky česneku, majoránka, 1 vejce, sůl, řepkový olej na smažení
Dip: 5 ks mrkve

Potraviny: 150 g pohanky lámanky, 500 ml vody, 1 ks cukety (320 g v neočištěném stavu), 60 g pohankových vloček, 3 stroužky česneku, majoránka, 1 vejce, sůl, řepkový olej na smažení
Dip: 5 ks mrkve (oškrábat), ½ palice česneku (neloupané stroužky česneku), olej olivový na vaření, hrst čerstvá bazalky, cca 200 ml kokosového mléka, sůl.

Postup: Pohanku lámanku vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Na dip oškrábeme mrkev, nakrájíme na kousky, rozložíme na plech společně se stroužky česneku. Pokapeme olejem, osolíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut, doměkka. Jemně nastrouhanou cuketu vymačkáme a vložíme do mísy. Přidáme vychladlou pohanku, vejce a pohankové vločky. Do směsi prolisujeme česnek. Ochutíme majoránkou a solí a tvoříme v rukách krokety. V pánvi zahřejeme olej, vkládáme krokety a smažíme je dozlatova. Z pečené mrkve připravíme dip. Mrkev dáme do mixéru, vymačkáme stroužky pečeného česneku. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme. Usmažené kuličky servírujeme s dipem.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.