Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Zeleninové placičky - 21. 09. 2020

Potraviny: ½ hrnku červené čočky 120 g (váha před vařením), 1 malá cuketa asi 180 g (neočištěná váha), 2 mrkve 300 g, 2 stroužky česneku, lžička majoránky, 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka, 1

Potraviny: ½ hrnku červené čočky 120 g (váha před vařením), 1 malá cuketa asi 180 g (neočištěná váha), 2 mrkve 300 g, 2 stroužky česneku, lžička majoránky, 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka, 1 vejce, 4 vrchovaté lžíce pohankové mouky (případně víc na zahuštění), řepkový olej na smažení 25 g, sůl, Kešu dresink: 1 hrnek přes noc namočených kešu ořechů (100 g), 2 lžíce lahůdkového droždí špetka, citronová šťáva, 1 stroužek česneku, kurkuma, sůl, ¼ hrnku vody.

Postup:

Cuketu nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Mrkev nastrouháme na jemnou. Vymačkanou cuketu dáme do velké mísy. Přidáme nastrouhanou mrkev s prolisovaným česnekem, majoránku, nasekanou jarní cibulku, čočku, vejce a zahustíme pohankovou moukou. Z těsta tvoříme navlhčenýma rukama placičky. Vkládáme je do pánve se zahřátým olejem a smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené placičky necháme okapat na papírové utěrce. K placičkám připravíme kešu dresink. Do mixéru vložíme všechny ingredience a rozmixujeme je.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.