Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Mandlové piškoty s ovocem - 19. 10. 2020

Potraviny: Piškoty: 2 vejce, 45 g medu, citronová kůra, špetka soli, 80 g mandlové mouky, 2 větší jablka, 8 ks datle, skořice, badyán, hřebíček, řecký jogurt na servírování.

Postup: Žloutky oddělíme

Potraviny: Piškoty: 2 vejce, 45 g medu, citronová kůra, špetka soli, 80 g mandlové mouky, 2 větší jablka, 8 ks datle, skořice, badyán, hřebíček, řecký jogurt na servírování.

Postup: Žloutky oddělíme od bílků. V míse ke žloutkům přidáme med, citronovou kůru a vyšleháme je. Zároveň šleháme bílky na tuhý sníh. K vyšlehaným žloutkům přimícháme mandlovou mouku a následně bílkový sníh. Z těsta lžičkou tvoříme kopečky. Piškoty pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 20 minut. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Jablka nakrájíme na kusy. Vsypeme je do kastrůlku. Přidáme vodu, datle a koření a povaříme. Z jablek vyjmeme koření a rozmixujeme je ponorným mixérem. Na dno sklenic dáme jablečné pyré, pak řecký jogurt, pyré a piškoty.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.