Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Matesy ve smetanové omáčce - 20. 10. 2020

Potraviny: 4 filety marinovaných sleďů (matesy).

Omáčka: 1 filet sledě, 250 g jogurtu 10%, 250 g zakysané smetany, 50 ml šlehačky, 1 lžíce majonézy, 1 zelené jablko Granny Smith, 3 nakládané okurky, 3

Potraviny: 4 filety marinovaných sleďů (matesy).

Omáčka: 1 filet sledě, 250 g jogurtu 10%, 250 g zakysané smetany, 50 ml šlehačky, 1 lžíce majonézy, 1 zelené jablko Granny Smith, 3 nakládané okurky, 3 šalotky (nakrájet nadrobno), ½ bílé cibule (nakrájet nadrobno), 2 lžíce jablečného octa, sůl, pepř, muškátový oříšek, na ozdobu: kopr, malé kyselé okurky,
příloha: 300 g malých uvařených brambor, 1 cibule, 4 jarní cibulky, máslo, hnědý cukr.

Postup:

Nejdřív připravíme omáčku: Jeden filet sledě (matesa) nakrájíme na drobné kousky. Kyselou okurku a jablko nakrájíme na drobné kousky. V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, šlehačku a lžíci majonézy. Přidáme nakrájený filet sledě, okurku, jablko. Pak přidáme nakrájenou cibuli a šalotku. Ochutíme muškátovým oříškem, jablečným octem, solí a pepřem. Promícháme a necháme stranou. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli a brambory. Pak přidáme nakrájenou jarní cibulku. Na talíř servírujeme filety sleďů. Přilijeme omáčku. Upravíme brambory a ozdobíme koprem.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.