Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Domácí špecle s liškami - 27. 10. 2020

Potraviny: špecle: 200 g mouky, 3 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, muškátový oříšek, 50 ml teplé vody + přepuštěné máslo na restování, zakysaná smetana, pažitka.

Lišky: 200 g čerstvých lišek,

Potraviny: špecle: 200 g mouky, 3 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, muškátový oříšek, 50 ml teplé vody + přepuštěné máslo na restování, zakysaná smetana, pažitka.

Lišky: 200 g čerstvých lišek, 1 lžíce přepuštěného másla, sůl, pepř, 50 g másla, muškátový oříšek, hrst sekané petržele, citronová šťáva, 1 šalotka najemno, 2 stroužky česneku.

 Postup:

Na těsto na špecle do robota vyklepneme vejce. Prosejeme mouku, přidáme olej, sůl, muškátový oříšek a vodu a vymícháme těsto. Vymíchané těsto necháme 10 minut odstát. Mezi tím připravíme lišky – v pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme lišky a orestujeme. Přidáme šalotku a česnek, muškátový oříšek, pepř a sůl. Nasekáme petržel, vymačkáme šťávu z citronu a přidáme k liškám. Odleželé těsto propasírujeme do vroucí vody. Až špecle vyplavou, vylovíme je sítem a propláchneme. Ve velké pánvi rozpustíme přepuštěné máslo. Vsypeme špecle a orestujeme. Pak smícháme s liškami. Servírujeme se zakysanou smetanou a pažitkou.

Share Tweet

Používáním webů TV Nova berete na vědomí, že k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a cílení reklam používají soubory cookie. Podrobnosti o zpracování cookies najdete zde.