Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Slané tvarohové rohlíčky - 28. 04. 2021

Potraviny: Těsto: 30 g droždí, 1 lžička krupicového cukru, 100 ml mléka, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 250 g Hery (másla), vejce na potření.
Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 50 g

Potraviny: Těsto: 30 g droždí, 1 lžička krupicového cukru, 100 ml mléka, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 250 g Hery (másla), vejce na potření.
Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 50 g vlašských ořechů, sůl a pepř, mák a sezam na posypání.

Postup:

V ohřátém mléce rozmícháme rozdrobené droždí a lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a tuk a vypracujeme drobenku. Do drobenky v míse přidáme vejce a kvásek, zpracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozdělíme na 6 dílů. Díly rozválíme, každý na kulatý plát o průměru 30 cm. Zakryjeme utěrkou a necháme odpočívat. Mezi tím připravíme náplň – do misky dáme tvaroh, vejce, sůl a pepř a rozmícháme, pak přidáme ořechy. Odpočinuté pláty rozkrájíme každý na 8 dílků. Rozdělíme na ně náplň a zavineme. Naskládáme je na plech. Potřeme vajíčkem a posypeme mákem, sezamem, solí. Plech s rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.

Share Tweet