Tescoma s chutí

Tescoma s chutí

Špaldové koláčky - 03. 05. 2021

Potraviny: 60 g vanilkového proteinu, 180 g špaldové celozrnné mouky, 2 vejce, 240 g bílého jogurtu, 2 čajové lžičky kypřícího prášku, 40 g xylitolu.

Ořechová náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 1

Potraviny: 60 g vanilkového proteinu, 180 g špaldové celozrnné mouky, 2 vejce, 240 g bílého jogurtu, 2 čajové lžičky kypřícího prášku, 40 g xylitolu.

Ořechová náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 1 lžíce medu, 50-100 ml horkého mléka.

Tvarohová náplň: 150 g tvarohu, 1 žloutek, 20 g xylitolu, malinový džem.

Postup:

Nejdřív připravíme náplně. Na ořechovou náplň umeleme nebo rozmixujeme ořechy. Namleté ořechy zalijeme horkým mlékem. Přidáme med a promícháme. Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh se žloutkem a xylitolem. Do mísy na těsto prosejeme mouku a protein, přidáme vejce, jogurt, kypřící prášek, xylitol a rozmícháme. Z těsta tvoříme na plech hromádky. Na polovinu bochánků rozdělíme tvarohovou náplň a do středu dáme lžičku malinového džemu. Na druhou polovinu rozdělíme ořechovou náplň. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 20 minut.

Share Tweet