Toulky Českem

Tatarák ze zvěřiny je lahůdka, může však i zabíjet. Jak ho bezpečně připravit?

Přestože může v některých jedincích vzbuzovat obavy, jedná se o jednu z nejchutnějších verzí oblíbeného tataráku. Syrové maso z divoké zvěře však není člověku nebezpečné, opomeneme-li divoké prase. Pojídaní jeho syrového masa by mohl být pro člověka doslova hazard se životem. Nejvhodnější na přípravu tohoto exkluzivního gastronomického zážitku je kolouch jelena sika japonského. Příprava masa pak musí být velmi pečlivá, maso je lepší naškrábat, i když to stojí spoustu práce. Maso se pak smíchá s klasickými ingrediencemi, které do standardního tatarského bifteku patří - kečup, hořčice, cibule, sůl a pepř.

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.