Toulky Českem

Vymazlené sedmichodové menu z lokálních surovin: Za labužnickým zážitkem vyrazte do Beskyd!

Beskydy nabízejí nejen krásnou přírodu, ale i chutné lokální suroviny. A právě toho využil kuchař Michal Göth, který před pěti lety dostal jedinečnou nabídku – vařit v luxusním beskydském hotelu po svém. Michal Göth se rozhodl, že v kuchyni bude používat jenom to nejlepší, co beskydská příroda nabízí. Mléčné výrobky z rodinné farmy, houby od místního houbaře a další místní pochoutky.

„Snažíme se podporovat, jak ty místní producenty, tak i místní obchodníky, a to je taková ta naše společná vize, abychom všichni fungovali dohromady,“ říká kuchař. Michal připravil sedmichodové menu, ve kterém přetavil tradiční chuť Beskyd do moderní kuchyně 21. století. Používá hlavně mléčné výrobky, pohanku z místního mlýna, místní jehněčí a kuřecí maso a další sezónní suroviny. Hosté se mohou těšit na uzené kuře s medem a levandulí, kyselicu s hřiby, kachní játra foie gras se štramberským uchem nebo výběr sýrů s pyré ze zeleného jablka, fenyklu a máty.  

Líbí se Vám nový web NovaPlus?

Napište nám, s čím jste nebo nejste na stránkách spokojení.