Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na tygří krevety v panko strouhance se zeleninou?

V pátek 12. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval tygří krevety v panko strouhance s marinovanou zeleninou. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: tygří krevety 8

V pátek 12. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval tygří krevety v panko strouhance s marinovanou zeleninou. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: tygří krevety 8 ks (očištěné), hladká mouka 200 g, vejce 3 ks, panko strouhanka 200 g, řepkový nebo slunečnicový olej 500 ml, červené ředkvičky svazek (nakrájené na plátky), salátová okurka (nakrájená na plátky), teriyaki omáčka, limeta 1 ks, chilli paprička 1 ks (najemno nakrájená), koriandr svazek (najemno nakrájený), sůl, pepř.

Postup: Krevety vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakápneme omáčkou, posypeme půlkou koriandru a necháme marinovat. Mezitím vložíme do misky ředkvičky, okurku a dochutíme solí, pepřem, omáčkou, šťávou z půlky limety a kůrou. V hrnci rozehřejeme olej na 160 °C, obalíme namarinované krevety v trojobalu a krátce vysmažíme dozlatova. Krevety podáváme na salátu z ředkviček a okurky, vše nakonec zasypeme zbytkem koriandru a chilli papričkami.

Epizody pořadu Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet