Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na trhané krůtí maso s rajčatovou omáčkou a pestem?

V pátek 19. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval trhané krůtí maso s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: krůtí maso 600

V pátek 19. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval trhané krůtí maso s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: krůtí maso 600 g (nakrájené na větší kostky), těstoviny paccheri 200 g, cherry rajčata 500 g (rozkrojená napůl), rajčatová konzerva 500 g, šalotka 2 ks (najemno nakrájená), máslo 50 g, česnek 7 stroužků (nakrájený najemno), kuřecí vývar 1 l, smetana 33% 250 ml, bazalka 2 vaničky (nahrubo nakrájená), parmezán 150 g, piniové oříšky hrst, olivový olej 100 ml, rozmarýn svazek, tymián svazek, bobkový list 2 ks, sůl, pepř.

Postup: V papinovém hrnci zpěníme šalotku na másle. Poté přidáme 3 stroužky česneku. Jakmile zesklovatí, přidáme maso. Vše dobře zarestujeme. Přidáme cherry rajčata, zarestujeme a zalijeme konzervou rajčat. Vše důkladně provaříme a zredukujeme na polovinu. Poté přidáme polovinu bazalky, zalijeme vývarem, přidáme rozmarýn, tymián a bobkový list, které zabalíme do plátěné utěrky a pořádně upevníme provázkem. Vše necháme dusit cca 50 minut. Do mixéru dáme svazek bazalky, oříšky, zbytek česneku, parmezán, olivový olej a vše rozmixujeme. Vzniklé pesto dáme do misky. Těstoviny uděláme podle návodu a nachystáme na servis. Maso a bylinky v utěrce vytáhneme z hrnce, přidáme smetanu, vše zredukujeme na třetinu a vymixujeme dohladka. Maso podáváme naplněné v těstovině, přelité hustou omáčkou, pestem a zasypané zbytkem bazalky.

Share Tweet