Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na ravioly plněné žloutkem s koprovou omáčkou?

V pátek 26. listopadu Roman Staša ve Snídani s Novou připravoval ravioly plněné žloutkem s koprovou omáčkou.

Suroviny: mouka semolina 200 g, vejce 6 ks, hovězí nebo kuřecí vývar 1 l, šalotka 1 ks

V pátek 26. listopadu Roman Staša ve Snídani s Novou připravoval ravioly plněné žloutkem s koprovou omáčkou.

Suroviny: mouka semolina 200 g, vejce 6 ks, hovězí nebo kuřecí vývar 1 l, šalotka 1 ks (nakrájená na jemno), česnek celá palice, máslo 200 g, smetana 250 ml, kopr svazek, ocet 3 lžíce, sůl, pepř

Postup: Z mouky, dvou vajec a špetky soli uděláme hladké těsto a necháme odpočinou zabalené ve folii v lednici. Mezitím dáme péct česnek do trouby předehřáté na 200 °C cca 15 minut. V hrnci zpěníme šalotku na polovině másla, přidáme ocet, který vyvaříme, zalejeme vývarem a přidáme stonky kopru. Vaříme na mírném plameni a necháme redukovat objem na třetinu. Poté přilejeme smetanu. Těsto vyválíme a vykrojíme velkým vykrajovátkem dvě stejná kolečka. Doprostřed položíme žloutek, přiložíme druhý kus a pořádně zpevníme po okrajích. Obsah hrnce nalejeme do mixéru, vymačkáme upečený česnek a přidáme 2/3 zbylého kopru a zbytek másla. Mixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme s raviolou uvařenou v horké osolené vodě 3 minuty. Ravioly podáváme přelité omáčkou a zasypané zbytkem kopru.

Share Tweet