Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na pstruha s pórkovou espumou a nakládanou zeleninou?

V pátek 3. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval pstruha s pórkovou espumou a nakládanou zeleninou. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: filet z pstruha 4 ks,

V pátek 3. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval pstruha s pórkovou espumou a nakládanou zeleninou. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: filet z pstruha 4 ks, pórek 5 ks (najemno nakrájený), smetana 33% 400 ml, šalotka 2 ks (najemno nakrájená), česnek tři stroužky (najemno nakrájený), špek 150 g (nakrájený na malé kostičky), ředkvičky svazek (nakrájené na tenké plátky), máslo 200 g, vinný ocet 200 ml, med dvě lžíce, olej tři lžíce, limeta 1 ks, bobkový list 2 ks, nové koření 5 kuliček, rozmarýn vanička, sůl, pepř.

Postup: Ve velkém hrnci na másle a půlce špeku zarestujeme šalotku, česnek a poté přidáme 4 pórky. Vše důkladně zarestujeme a zalijeme smetanou. Necháme 30 min vařit pod pokličkou. Do menšího hrnce dáme ocet, med, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a 600 ml vody. Přivedeme k varu a vložíme zbytek pórku a ředkvičky, odstavíme a necháme marinovat. Pstruha osolíme a opepříme z obou stran a vložíme na rozpálenou pánev s olejem. Pečeme cca 3 min na kůži, poté vložíme 2 lžíce másla, snítku rozmarýnu a pstruha otočíme. Kůži přeléváme rozpuštěným máslem a po minutě vytáhneme z pánve. Obsah velkého hrnce rozmixujeme dohladka, osolíme a přidáme šťávu z půlky limety. Nalijeme do espumy a servírujeme. Pstruha servírujeme na espumě zasypaného naloženou zeleninou.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet