Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na svíčkovou na smetaně s pajfalským knedlíkem?

V pátek 17. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval svíčkovou na smetaně s pajfalským knedlíkem. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: hovězí zadní 700 g, kořenová

V pátek 17. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval svíčkovou na smetaně s pajfalským knedlíkem. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: hovězí zadní 700 g, kořenová zelenina 400 g (mrkev, celer, petržel nakrájené nahrubo), 2 cibule (nakrájené nahrubo), hovězí vývar 1 l, dijónská hořčice 1 lžíce, ocet 2 lžíce, cukr 1 lžíce, olej 3 lžíce, máslo 100 g, slanina 100 g (na malé kostičky), smetana 33% 250 ml, citrón 1 ks, sůl, pepř.

Suroviny na knedlík: tvrdý chléb nebo houska 200 g (na kostičky), slanina 80 g (malé kostičky), máslo 150 g, vejce 5 ks, mléko 200 ml, hladkolistá petržel hrst (najemno nakrájená), panko strouhanka 100 g, kůra ze dvou citronů, muškátový oříšek 1 ks, hrubá mouka 200 g, sůl, pepř.

Postup:

Ve velkém papinovém hrnci orestujeme na oleji a kousku másla maso. Vyndáme a přidáme zeleninu. Důkladně zarestujeme, přidáme ocet, cukr a vše necháme zkaramelizovat. Poté vložíme maso, hořčici, zalejeme vývarem a necháme cca 1,5 hodiny dusit. Mezitím slaninu vypečeme na pánvi. Na výpeku zarestujeme pečivo. Do velké mísy vložíme slaninu, pečivo, mléko, máslo, mouku a vše důkladně zamícháme. Ze směsi uděláme váleček a dáme do parní trouby nebo na páru na cca 35 minut. Maso vyndáme z hrnce, nakrájíme na plátky, tekutinu v hrnci zredukujeme na třetinu a důkladně rozmixujeme. Přecedíme přes cedník a ihned podáváme. Na talíři promícháme strouhanku, kůru z citronu, knedlík ve směsi obalíme, nakrájíme a podáváme. Maso podáváme na knedlíku, přelité omáčkou a zasypané zbytkem slaniny a petržele.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet