Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na netradiční vánoční saláty?

Ve čtvrtek 23. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval cizrnový salát s parmezánem a špenátový salát s fetou a marinovanými rajčaty. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup?

Ve čtvrtek 23. prosince ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval cizrnový salát s parmezánem a špenátový salát s fetou a marinovanými rajčaty. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny na cizrnový salát:

cizrna v plechovce 600 g, šalotka 2 ks (najemno nakrájená), česnek 3 stroužky (nakrájený na plátky), máslo 50 g, parmezán 100 g, chilli paprička 1 ks (nakrájená na kolečka), kapary hrst , hladkolistá petržel hrst (najemno nakrájená), granátové jablko (vypeckované), olivový olej 1 lžíce , sůl, pepř

Postup:

Šalotku a česnek zpěníme na másle, přidáme cizrnu a vše zarestujeme a zredukujeme tekutinu na minimum. Zastrouháme polovinou parmezánu, přidáme kapary a vše prohřejeme. Obsah pánve nalejeme do velké servírovací mísy, zasypeme petrželí, chilli papričkou, zbytkem parmezánu, granátovým jablkem, zakápneme olejem a ihned podáváme.

Suroviny na špenátový salát:

čerstvý špenát 500 g (nakrájený nahrubo), cherry rajčata 500 g (rozkrojená napůl), pomeranč 1 ks, limeta 1 ks, med 1 lžička , rozmarýn snítka , máslo 50 g, koriandr hrst (nahrubo nakrájený), feta 1 ks, sůl , pepř

Postup:

Do pánve dáme rozpustit máslo. Mezitím nastrouháme kůru z limety a pomeranče na malý talířek. Do pánve vymačkáme šťávu z pomeranče a limety, přidáme med, rozmarýn a zredukujeme na dvě velké lžíce. Vypneme, necháme 5 minut vychladnout, vložíme rajčata, pořádně promícháme a necháme 10 minut marinovat. Servírujeme do velké mísy. Špenát a rajčata včetně marinády zasypeme fetou a koriandrem.

Epizody pořadu Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo!

Share Tweet