Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na hovězí kuličky s konfitovanými rajčaty a rýží?

V pátek 7. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval hovězí kuličky s konfitovanými rajčaty a šafránovou rýží. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny na kuličky: mleté

V pátek 7. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval hovězí kuličky s konfitovanými rajčaty a šafránovou rýží. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny na kuličky: mleté hovězí maso 600 g, strouhanka 150 g, hladkolistá petržel hrst (nahrubo nakrájená), česnek 2 stroužky (drcené), červená cibule (najemno nakrájená), vejce 1 ks, muškátový oříšek mletý špetka, kapary 2 lžíce, změklé máslo 50 g, sůl, pepř.

Suroviny na přílohy: cherry rajčata 400 g, olej 1 l, bobkový list 3 ks, rýže basmati 400 g, šafrán špetka, chilli paprička 1 ks (najemno nakrájená), sůl, pepř.

Postup: Ve velké míse smícháme všechny suroviny na kuličky, pořádně promícháme a uděláme kuličky. Rajčata ponoříme v malé zapékací misce do oleje, přidáme bobkový list a pečeme na 150 °C cca 1,5 hodiny. Poté vyndáme na papírový ubrousek a necháme odkapat. Rýži uděláme podle návodu a přidáme šafrán. Kuličky osmažíme na suché pánvi ze všech stran cca 5 minut a ihned podáváme. Kuličky podáváme na rýži, rajčatech, zalité výpekem z pánve a zasypané chilli papričkou.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet