Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na krůtí prsa, salát z kapar a kapusty a domácí majonézu?

V pátek 14. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval krůtí prsa, salát z kapar a kapusty a domácí majonézu. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: krůtí prsa 4 plátky,

V pátek 14. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval krůtí prsa, salát z kapar a kapusty a domácí majonézu. Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: krůtí prsa 4 plátky, máslo 70 g, rozmarýn 5 snítek, olej 2 lžíce, sůl, pepř.

Salát: kapary hrst, granátové jablko polovina zrníček, hladkolistá petržel hrst (najemno nakrájená), růžičková kapusta 12 ks (nakrájená na ¼), máslo 30 g, olivový olej 2 lžíce, sůl, pepř.

Majonéza: žloutky 3 ks, olej 400 ml, kapary hrst (najemno nakrájené), sůl, pepř.

Postup: Na středně rozpálenou pánev s olejem dáme maso, které zatáhneme ze všech stran. Následně ho vložíme do rozpálené trouby na 170 °C s máslem a tymiánem na 10 minut. Mezitím kapustu dáme na stejnou pánev s máslem a restujeme dozlatova. Poté smícháme v míse všechny suroviny na salát. Žloutky vložíme do mixéru a za stálého mixování pomalinku přiléváme studený olej. Majonézu dochutíme kapary, solí a pepřem. Maso vyndáme z trouby a ihned podáváme na salátu s majonézou.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet