Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem Stašou

Vaříme s Romanem: Jak na cuketovou polévku s fetou a spáleným máslem?

V pátek 21. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval cuketovou polévku s fetou a spáleným máslem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro

V pátek 21. ledna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval cuketovou polévku s fetou a spáleným máslem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.

Suroviny: cukety 6 ks (nahrubo nakrájené), česnek 5 stroužků (nakrájený na plátky), kuřecí vývar 1 l, citron 1 ks, olivový olej 2 lžíce, mražený hrášek 500 g, bazalka hrst (nahrubo nakrájená), sýr feta 200 g, chilli paprička 1 ks (nakrájená najemno), máslo 80 g, kešu ořechy 50 g (drcené v hmoždíři), sůl, pepř

Postup: Ve velkém hrnci zarestujeme na oleji česnek. Poté přidáme cukety a restujeme dozlatova. Zalejeme vývarem a vaříme cca 10 minut. Máslo dohněda spálíme v malém hrnci, přecedíme přes jemné plátno a odložíme. Do polévky vložíme hrášek, šťávu z půlky citronu, půl bazalky a ihned vymixujeme. Polévku podáváme zasypanou chilli papričkou, zbytkem bazalky, kešu, rozdrobenou fetou a lehce zalejeme máslem.

Celé díly Snídaně s Novou můžete sledovat také na Voyo.

Share Tweet