Víkend

Víkend

Sezóna ovocných knedlíků je v plném proudu! Proč jsou v gastronomii podceňované?

Ovocné knedlíky patří mezi oblíbenou českou klasiku, na které si pochutnával i Jan Neruda nebo Tomáš Garrigue Masaryk. V průběhu let se jejich příprava změnila. Dnes si můžete, kromě tradičních

Ovocné knedlíky patří mezi oblíbenou českou klasiku, na které si pochutnával i Jan Neruda nebo Tomáš Garrigue Masaryk. V průběhu let se jejich příprava změnila. Dnes si můžete, kromě tradičních švestkových nebo meruňkových, dát například kokosovou, čokoládovou nebo pistáciovou náplň. Ovocné knedlíky to však mají oproti ostatním českým pokrmům složitější. Proč tomu tak je? A jakou velkou nevýhodu mají v gastronomii?

Čím dalším jsme se ve Víkendu z 31. srpna zabývali?

Návrat do školy nebo do práce po dovolené může být náročný. Co dělat, abyste se lépe koncentrovali a podávali co nejlepší výkony?

Trenérka Martina Součková vychovává mladé talenty veslování! Jak probíhá její trénink? A čí život zachránila?

Zapomenutý cínový důl láká badatele! Jak vypadá místo, kam se dlouhá staletí nikdo neodvážil?

Jízda na traktoru může být pořádné dobrodružství! Jak si s náročným závodem poradila reportérka Víkendu?

Česká zpěvačka Giudi si pořídila vlastního Avatara. Jak jí virtuální realita změnila život?

Zoo Praha se zapojila do záchrany batagura bengálského. Obřímu druhu želvy hrozí vyhynutí!

Celý díl naleznete na Voyo.

Share Tweet